Puri Mas
Blijf op de hoogte en volg Rob
08 Februari 2019 | Costa Rica, Quepos
Gezien het drukke programma van de afgelopen dagen besluiten we het komende dagen iets rustiger aan te doen en in ieder geval niet vroeg op te staan dinsdag blijven we dan ook lekker bij ons huisje en maken we alleen de wandeling over het landgoed en lopen we een stukje langs de rivier ‘s middags komt een apen familie ons nog bij het huisje vermaken. Woensdag blijven we ook ‘s ochtends bij het huisje en gaan we in de middag naar Puerto Jimenez waar we een kayak excursie hebben geboekt. Met een gids gaan we met de kayak de mangrovebossen in bij Puerto Jimenez en leren we van alles over de mangrove bossen. Tegen zonsondergang verhuizen we met de kayak naar het strand om even te zwemmen. Als het echt aardedonker is maken we een bijzonder natuurwonder mee. In dit gedeelte van de oceaan zit veel plankton door in het donker te gaan zwemmen in de zee ontstaat er een chemische reactie (bio luminense) waardoor de plankton een blauw licht af geeft. Door de vele plankton lijkt het dan wel een vonkenregen in het water. Het is net sterren stof uit de sprookjes wanneer een toverstaf wordt gebruikt. Een prachtig gezicht en een bijzondere ervaring. Dit verschijnsel ontstaat alleen als het donker is en er geen maan is. Hierna is het natuurlijk weer tijd om terug te kayakken naar Puerto Jimenez. Maar geen maan betekent natuurlijk ook aarde donker en dan valt het niet mee om de goede richting te houden en elkaar niet kwijt te raken met de kayak maar we komen allemaal veilig weer terug.
Donderdag hebben we zelf een wandeling gemaakt door een stukje onbekend regenwoud hier in de buurt. Hier zijn hiking trails uitgezet die je kunt volgen. Er zijn buiten ons nauwelijks mensen in het park behalve een huisje waar een paar mensen verblijven die de trails onderhouden. Na een 4 uur durende wandeling komen we drijfnat van het zweet weer terug bij de auto en gaan we terug naar Puri Mas. Vanochtend zijn we al weer vertrokken naar onze laatste bestemming voordat we weer naar huis moeten. Inmiddels zijn we aangekomen in Matapalo waar we een mooie suite hebben in een B&B vlak bij het strand. Nog even een paar dagen uitrusten aan het strand.