Terug in Windhoek
Blijf op de hoogte en volg Rob
22 September 2015 | Namibië, Windhoek
Maandagmorgen moeten we alweer afscheid nemen van de B&B. Voordat we terug rijden richting Windhoek gaan we eerst nog een vlucht boven de Okavango delta maken. Op het vliegveld worden naar de piloot gebracht die ons gaat rondvliegen. We zitten in een piepklein vliegtuigje waar precies 3 personen in kunnen (de piloot en wij tweeën). Om 8 uur precies stijgen we op en vliegen we richting de Delta. Het is een prachtig gezicht vanuit de lucht en de dieren kan je verrassend goed zien. We vliegen vrij laag en zien onder ons olifanten, giraffen, buffels, nijlpaarden en zelfs een enkele krokodil. Vooral een groep van een paar honderd buffels is indrukwekkend. Na een uur landen we weer op het vliegveld en gaan we op weg voor de rit naar Gobabis in Namibie waar we zullen overnachten voordat we dinsdag voor onze laatste etappe naar Windhoek rijden om de auto in te leveren. Van verschillende mensen uit Namibie en Botswana hebben we de afgelopen weken begrepen dat ze smachten naar regen. De laatste regen dateert van half April en het is daardoor overal erg droog, zelfs de watervoorraad in Windhoek schijnt erg laag te zijn. Rond eind September, begin Oktober verwachten ze de eerste regen sinds vele maanden. Net als we de grens met Namibie passeren zien we het langzaam donker worden en als we in de buurt van onze lodge komen begint het ook te onweren. Niet lang daarna begint de regen waar de mensen zo lang op gewacht hebben. Zo maken we in dit droge land zelfs nog een regen buitje mee. Dat vast om alvast te wennen als we woensdag weer terug zijn in Nederland. Dinsdag gaan we weg voor het laatste stukje naar Windhoek. We doen 's ochtends rustig aan omdat we de hele dag de tijd hebben. De auto moet rond 4 uur terug zijn en onze vlucht gaat pas om half 11. Na een rustige rit zijn we even na 3 uur weer terug in Windhoek. Gelukkig zonder problemen te hebben gehad zijn we weer veilig terug na 5500km, 16 verschillende bedden en heel veel mooie natuur en dieren. Omdat we pas laat vliegen en geen zin hebben om uren op het vliegveld rond te hangen zitten we nu nog even lekker in het zonnetje op een terras van een lodge vlakbij het vliegveld. Straks eten we hier nog wat en worden we daarna naar het vliegveld gebracht voor onze vlucht terug naar Frankfurt. Als alles voorspoedig verloopt zijn we dan aan het eind van woensdagmiddag weer thuis.